skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Maak jij ook deze typische lente-fouten?

Het is lente! Hoera! Afgelopen weekend hebben we massaal kunnen genieten van de eerste warmte van de zon. Wat ik elk jaar opmerk is dat met die eerste lentekriebels veel mensen grijpen naar typische beauty-rituelen ‘die je best in de lente doet’.  Spijtig, want meestal zijn ze een ramp voor je huid, ook al waren ze goed bedoeld.

De 3 meest gemaakte lente-blunders:

  1. Scrubben of peelen met harde korrels.  In een vorige blog heb ik het al gehad over wat korrels doen met je huid. Je huid voelt misschien zacht aan en slurpt je bodylotion meteen op, maar in feite beschadigen ze je huid. Korrels maken krassen in je huid en verwijderen niet alleen de dode huidcellen, ze beschadigen zo ook de cellen die veel vocht bevatten. Kies voor een exfoliant; deze is veel fijner van textuur en beschadigt je huid niet.
  2. Zonnecrème is nog niet nodig. Zo’n typische fout om te denken dat de zonnestralen nu toch nog niet zó sterk zullen zijn om al te kunnen verbranden. Niets is minder waar. Heel de winter door heeft onze huid te weinig zonlicht gezien en nu ga je ze ineens blootstellen aan een dagje zon? Smeer nu al zonnecrème en wordt langzaamaan bruin, zo is je huid tegen de zomer voorbereid en beter beschermd.
  3. Zonnebank tegen de melkflessen. Toegegeven; die nieuwe lentecollectie ziet er nét iets beter uit bij een licht getinte huid. Veel mensen nemen dan ook een kleine zonnebankkuur om al een mooi kleurtje op te bouwen. Wist je dat zonnebankbruin het slechtste bruin is?! De kans op het ontstaan van een melanoom (de gevaarlijkste vorm van huidkanker) neemt met 75% !!! toe bij mensen die regelmatig onder de zonnebank gaan. De voor huidkanker verantwoordelijke UVA-straling van de zonnebank is 10 !!!! keer zo geconcentreerd als die van natuurlijk zonlicht en dringt dieper in de huid door. Ga op zoek naar een goed zelfbruiner en laat je huid langzaamaan meer in contact komen met de zon.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top