skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Scrubben,peelen of exfoliëren?

Scrubben, peelen of exfoliëren…ach, what’s in a name? Is dat niet gewoon drie keer hetzelfde willen zeggen, namelijk: dode huidcellen verwijderen?! Inderdaad ja, het gaat over dode huidcellen verwijderen, maar ik ben alleen fan van exfoliëren.

Dat dode huidcellen ons een vale teint bezorgen en kostbare ingrediënten weerhouden om hun werking te doen, daar zijn we allemaal ondertussen van overtuigd. Ze moeten dus weg, die bastards! Ik merk nog te vaak dat men dan naar een peeling of scrub met groffe korrels grijpt. Toegegeven: het geeft je het gevoel dat je je huid een dienst bewijst: ze voelt nadien redelijk zacht en je voelt gewoon hoe ze het masker of je nachtcrème daarna letterlijk opzuigt. Maar die grote, groffe korrels hebben ondertussen niet alleen dode huidcellen verwijderd, ze hebben ook onnodige krassen in je huid gemaakt en de vochtige huidcellen, die je huid beschermen, óók vernielt. In plaats van je huid een dienst te bewijzen, heb je ze dus beschadigd.

Daarom ben ik fan van exfoliëren. Bij exfoliëren komen er geen korrels aan te pas, meer nog; een goede exfoliant bezit bijzondere eigenschappen die héél zachtjes alleen de dode huidcellen verwijdert en de goede, vochtige cellen intact laat. Het is misschien even een klik in je hoofd maken, zeker omdat je al die jaren ‘peeling’ en ‘scrub’ geassocieerd hebt met ‘korrels’. Nog een voordeel van een goede exfoliant: omdat het zo zacht is, kan je een goede exfoliant zelfs dagelijks gebruiken. De huid is immers altijd ‘in beweging’ en er worden continu dode huidcellen gevormd, dus de mooiste en egaalste huid bereik je alleen door dagelijks en zacht te exfoliëren. (probeer de EXFO Cleanse van pHformula eens; gevaar voor verslaving ;-) )

Oja, dit alles geldt natuurlijk ook voor de huid van je lichaam. Ik zie nog te vaak dat men vlak voor een vakantieperiode nog even een goed harde scrub doet alvorens naar de zon te vertrekken om ‘beter te bruinen’. Maar wees vanaf nu slimmer en zet een zachte exfoliant in je douche in plaats van een harde scrub en exfolieer je huid gewoon dagelijks, zacht. Wedden dat je nog nooit zo’n bruin kleurtje hebt gekregen op vakantie?

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top