skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Permanente Make-Up

NATUURLIJK JEZELF

Vergeet uitgelopen make-up, ongelijke wenkbrauwen en stress bij het sporten. Permanente make-up is voor iedereen die zijn natuurlijke schoonheid wil benadrukken en er ten allen tijde goed wil uitzien. Geen gedoe meer met wenkbrauwen bijtekenen, geen ongelijke eyeliner meer en geen panda-ogen meer. Gewoon natuurlijk jezelf.

Online afspraak maken

WENKBRAUWEN

Wenkbrauwen geven je gezicht karakter en uitdrukking. Vergeet die lelijke getekende wenkbrauwen. Ga je voor de hairstrokes, dan worden er fijne haartjes gecreëerd. Wil je meer een make-up effect, dan kies je voor powderbrows. Welke je ook kiest, je mooie natuurlijke wenkbrauwen geven je zelfvertrouwen een boost!

Hairstrokes  360 €

Powderbrows  360 €

Combi strokes – powder  395 €

OGEN

Iedere eyeliner en kajal die met permanente make-up wordt aangebracht begint steeds met de wimperlijn op te vullen. Zo krijg je een mooie, natuurlijke oogopslag. Iedere vorm, kleur en dikte is anders want iedere persoon is uniek, ook de vorm en de kleur van de ogen. Eindelijk altijd een mooie oogopslag, zonder uitgelopen make-up.

Eyeliner boven €200
Eyeliner boven extra breed €220
Eyeliner onder  €195
Eyeliner boven en onder  €360

Algemene vragen over Permanente Make-up

Wat is PMU?

PMU is het inbrengen van pigmenten in de huid. PMU lijkt op tatoeëren, maar een tatoeage gaat dieper dan daar waar PMU ingebracht wordt.PMU wordt ingebracht in de bovenste laag van de lederhuid. Een tatoeage wordt ingebracht in het onderhuids bindweefsel, de laag onder de lederhuid.

Hoe lang duurt een behandeling?

De eerste behandeling neemt natuurlijk de meeste tijd in beslag. Je krijgt een intake-gesprek, de vorm wordt bepaald en de kleur gekozen. Dan volgt de behandeling. De eerste behandeling duurt gemiddeld 1 à 1,5 uur. De tweede en eventuele derde behandeling ongeveer 30-45 minuten.

Waarmee moet ik rekening houden voordat ik naar de behandeling kom?

Het is raadzaam de dag van tevoren geen alcohol te drinken of aspirine te slikken. Het bloed wordt hierdoor verdund. Bij het behandelen kan de huid daardoor eerder gaan bloeden. De opname van pigment wordt dan moeilijker.

Is PMU voor mij geschikt?

In principe is PMU voor iedereen geschikt, voor dames en heren, voor jong en oud. De heren vragen voornamelijk ‘onopvallende’ stipjes tussen de wimpers. Ze krijgen meer uitdrukking zonder het gevoel make-up op te hebben. Zelfs als je een klein littekentje in je wenkbrauw hebt en dat stukje altijd moet bijtekenen, is PMU al een uitkomst! Ook als je niet makkelijk je wenkbrauwen kunt tekenen, of het niet goed meer kunt zien.Of loopt je lipstick altijd uit in de rimpeltjes van je bovenlip? PMU biedt uitkomst!

Waarom worden al die vragen over mijn gezondheid gesteld?

Er zijn een paar redenen waarom iemand geen PMU mag ondergaan. Indien je ‘zwaar’ diabetes patiënt bent, is het af te raden om de behandeling te ondergaan. Je huid heelt vaak slecht en je hebt een grotere kans op infecties. Heb je vaak een koortslip, dan is een liplijn af te raden. Heb je keloïdvorming? Dan is PMU niks voor jou.

Is de behandeling na 1 keer klaar?

Nee. Je wordt gemiddeld 2-3 keer behandeld voor een mooi resultaat. Na de behandeling is de pigmentatie altijd te donker! De kleur zal na 3-4 dagen vervagen!

Hoe moet ik mijn huid behandelen na de pigmentatie?

Je dient de huid een week lang en enkele keren per dag te behandelen met een nabehandelingsproduct. Als de afstoot van het pigment begint, na ongeveer 3-4 dagen, probeer er dan niet aan te pulken. Doe je dit wel dan kan je het pigment lostrekken dat zich nog aan het hechten was. Het resultaat zal minder mooi zijn en je kan een infectie veroorzaken. De eerste week na de behandeling mag je niet in de zon of onder de zonnebank, niet in de sauna en niet gaan zwemmen. Door de vochtigheid en de warmte kan de huid moeilijk genezen en de kleur kan beïnvloed worden.

Waarom moet ik terugkomen voor een nabehandeling?

Ongeveer 4 dagen na de behandeling, zie je dat de pigmentkleur een stuk lichter is geworden. De opperhuid vernieuwt zich, en schilfert na 3 à 4 dagen gedeeltelijk af. Hierbij verlies je het pigment dat in deze laag opgenomen was. De tweede behandeling dient om de kleur weer bij te werken tot de kleur die je wenst. Ook kan er eventueel nog een correctie/aanvulling op de vorm worden aangebracht. De puntjes worden op de ‘i’ gezet!

Hoe lang houdt PMU?

Dat hangt af van meerdere factoren:Blonde wenkbrauwen die mooi en luchtig ingebracht zijn, zullen vlugger vervagen (na ong.2 jaar) dan een zwarte eyeliner (na ong. 6jaar).Als je veel in de zon komt of intensieve peelings ondergaat, kan het pigment ook eerder oplichten.

Wanneer moet ik komen voor een touch-up?

Er kan een touch-up gedaan worden zodra je ziet dat de PMU dusdanig vervaagt dat je weer elke dag gaat bijtekenen. Dit is meestal na 1 à 2 jaar. Je betaalt dan een stuk minder, omdat je nu maar 1 behandeling nodig hebt. Wacht je tot alles is verdwenen, dan moet er terug helemaal opnieuw begonnen worden. Meestal betaal je dan weer het bedrag als de eerste keer.

Kan ik alles doen met PMU? (zwemmen, zonnen, …)

PMU is juist een oplossing als je veel sport of op vakantie bent! Of je nu transpireert, een duik in het zwembad neemt of onder de douche vandaan komt: je ziet er altijd goed uit!

Kan ik de volgende dag gewoon weer werken?

Hoe de huid op de behandeling reageert, verschilt van persoon tot persoon en van de behandeling die je ondergaan hebt. Wenkbrauwen : De huid ziet er meestal gewoon uit na de behandeling, hooguit iets rood. De wenkbrauwen zijn wel donkerder dan je wenst! Eyeliner : Het kan zijn dat de huid rond de ogen vocht vasthoudt en dik wordt. Je kan de huid koelen om de zwelling zo snel mogelijk te laten slinken. Dit kan je doen door een coolpad op de ogen te leggen. Meestal zijn de ogen iets rood na een behandeling en valt de zwelling gelukkig mee. Lipliner : De lippen kunnen iets gezwollen zijn en na 3 à 4 dagen, als de afstoot begint, kunnen ze er ook een beetje ‘rommelig’ uitzien. De nabehandelingsgel moet zoveel mogelijk aangebracht worden, wat eigenlijk nog een mooi effect heeft; het is net of je lipgloss hebt gebruikt!

Kan ik een ontsteking krijgen na een PMU behandeling?

Er van uitgaande dat je het nabehandelingsadvies in acht neemt, krijg je over het algemeen geen ontstekingen na de behandeling. In sommige gevallen echter kan de huid dik en gevoelig zijn. Dit moet na een paar dagen verdwenen zijn. Weet je van jezelf dat je heel gevoelige ogen hebt, dan kan je je ogen een week voor de behandeling met arnica druppeltjes voorbehandelen.

Wordt er ieder keer een nieuwe naald gebruikt?

Ja, natuurlijk! Trouwens, bij een PMU behandeling worden heel veel wegwerpmaterialen gebruikt. Alles wat geïnfecteerd zou kunnen worden (naald, pigment, gaasjes, handschoenen,…) wordt na de behandeling weggegooid! Ander materiaal, zoals de pen, de werktafel,…worden op een speciale manier gereinigd en gedesinfecteerd.

Waarom draag je handschoenen?

Voor jouw én mijn veiligheid! Tegenwoordig draagt iedereen die een beroep uitoefent waar eventueel bloed zou kunnen vrijkomen handschoenen. Veiligheid gaat voor alles dus de handschoenen beschermen ons beiden!

Doet een PMU behandeling pijn?

Met de mogelijkheden tegenwoordig om te verdoven, valt dat heel erg mee en klanten ervaren het eerder als ‘soms onaangenaam’ en niet als ‘pijnlijk’.

Mag ik een pijnstiller nemen voor de behandeling?

Als je dat wil, mag het. Gebruik geen aspirine, dit verdunt het bloed! Wat wel mag is paracetamol.

Alles over de Eyeliner

Welke kleuren zijn er mogelijk voor een eyeliner?

Tegenwoordig zijn er veel kleuren mogelijk. Van lichtgroen tot donkerpaars en van lichtbruin tot zwart. We houden altijd rekening met de kleur van de ogen en de iris, wat voor type je zelf bent en hoe je je ogen altijd opmaakt. Als je bijvoorbeeld een donkerbruine/zwarte eyeliner als PMU hebt, geeft het een héél mooi effect als je er een groen of blauw oogpotloodje over tekent als je een keer iets speciaal wil. PMU rond de ogen is ook een zeer dankbare basis voor als je van tijd tot tijd graag zwaarder gemaquilleerd wil zijn. Je oogschaduw en eyeliner komen mooier uit!

Hoe breed kan de eyeliner worden ingezet?

Als het bij je ogen past kan de eyeliner vrij breed ingezet worden. Bedenk wel dat een eyeliner vrij lang houdt. Wil je deze vorm over 5 jaar nog? En wil je dit altijd; elke dag? Soms is het verstandiger de lijn mooi vol, maar niet al te breed aan te zetten. Als je dan bij gelegenheid de eyeliner sterker wil aanzetten, kan dat alsnog!

Ik wil de buitenooghoek gesloten hebben, kan dat?

Soms is het inderdaad mooier om de buitenooghoek te sluiten. Maar er schuilt echter gevaar: het pigment kan uitlopen! Als je dit toch wil, is het raadzamer dit bij te maquilleren met een potloodje.

Krijg ik opgezwollen ogen na de behandeling?

De ogen kunnen inderdaad wel opzwellen. Het betreft dan meestal het bovenooglid. Je kan altijd de huid koelen met een coolpad, dat doet de zwelling snel afnemen.

Ik draag lenzen, kan ik de lenzen na de behandeling weer meteen indoen?

Ja maar als je een bril hebt, is dit prettiger. Het is geen probleem om je lenzen na een eyeliner behandeling weer in te doen, hou er wel rekening mee dat er naverzorging moet aangebracht worden, dat zou kunnen hinderen.

Kan ik de volgende dag weer oogmake-up opdoen?

De huid die behandeld is mag nog niet opgemaakt worden. Je mag bijvoorbeeld wel oogschaduw opdoen, maar eindig iets boven de eyeliner. ’s Avonds haal je dan héél voorzichtig de oogschaduw weg, zonder de behandelde huid van de eyeliner aan te raken.

Is er een verschil met een boven- en onder eyeliner?

Dit kan verschillend zijn. Het kan zijn dat je zowel boven als onder een strak lijntje wil. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld als ondereyeliner enkel wat stipjes tussen je wimpers wil om ze voller te doen lijken.

Ik traan erg, is dit vervelend voor de behandeling?

De tranen spoelen het oog schoon en houden het oog vochtig, wat alleen maar goed is. Het is niet nadelig voor de behandeling.

Kom je niet in mijn ogen als ik ga trillen met mijn oog?

Als het oog gaat trillen, is dat voor jou niet tegen te houden; het gaat automatisch. Ik zal de huid wel opspannen, dan wordt het trillen minder. Jij gaat het trouwens harder aanvoelen dan dat ik er hinder van ondervind. Je hoeft niet bang te zijn dat ik je oog zou raken.

Is het erg als er pigment in mijn oog komt tijdens het behandelen?

Er komt altijd wel wat pigment in het oog en dit is onschadelijk. Door het tranen van het oog zal het weer snel schoonspoelen.

Kun je ook dat ‘glimmende’ randje van de ogen pigmenteren? Ik doe daar altijd kohl op.

In principe kan dit randje wel gepigmenteerd worden, maar dit is een ander soort weefsel. Het pigment blijft hier niet lang zitten. Het is af te raden dit te laten pigmenteren. Je beschadigt meer dan dat je er plezier aan hebt.

De huid van mijn bovenooglid is heel slap. Kan je daar een strak lijntje op maken?

Het voordeel van te werken met PMU is dat het met een naaldje gebeurd. Het naaldje ‘wiebelt’ niet zo als bijvoorbeeld een kwastje. Ik span de huid en met het naaldje wordt een heel mooi strak lijntje gemaakt. De strakke lijn zal uw ogen jonger doen lijken.

Mijn haar is nu grijs, wordt een eyeliner niet te ‘hard’?

Bij het ouder worden verliezen wij pigment. Zowel in ons haar als in onze huid en ogen. Daarmee verliezen wij ook enige uitdrukking. Het is mooi uw ogen iets te accentueren. Door de keuze van kleur en dikte zal je versteld staan van het mooie, natuurlijke resultaat!

Ik ben een man, en wil een klein accent tussen mijn wimpers. Kan dat zonder dat het opvalt?

Jazeker! Een lijntje tussen de wimpers, opgebouwd uit stipjes geeft een heel natuurlijk effect. Een doorgetrokken lijntje is af te raden, dit zal een ‘opgemaakt’ effect geven.

Ik vind het leuk om mijn eyeliner lang uit te laten lopen aan de buitenooghoek. Kan dat?

Er zijn 2 redenen om op te passen hoe ver je de eyeliner laat uitlopen aan de buitenkant.

  1. Bij het oog in het midden van de buitenooghoek is de huid anders van structuur. De huis is daar gladder. Dit stukje huid mag officieel niet gepigmenteerd worden. Het risico is namelijk dat het pigment daar uitloopt.
  2. Als je denkbeeldig de lijn/plooi van de arcadeboog doortrekt naar beneden, mag je met een PMU eyeliner niet over deze lijn. Als de huid verder verslapt, zal deze lijn/plooi de PMU lijn mee laten zakken en krijg je een ‘hangend’ lijntje.

Alles over de Wenkbrauwen

Ik heb heel blonde haren, is PMU iets voor mij?

De kleur die ingebracht wordt, kan heel blond zijn, maar zal altijd iets donkerder zijn dan je eigen haartjes. De haartjes weerkaatsen licht en de PMU onder de haartjes valt daardoor minder op. Een advies kan zijn om de haartjes af en toe te verven. Het voordeel van de PMU is dat u de vorm zo kan laten maken zoals je wenst. PMU is dus ook voor jou geschikt!

Moet ik mijn wenkbrauwen scheren voor de behandeling?

Nee! Laat alsjeblieft zoveel mogelijk haartjes zitten! Hoe meer haartjes op de uiteindelijke vorm, hoe natuurlijker het resultaat! Zitten er haartjes buiten de vorm dan zijn deze gemakkelijk te epileren: je ziet namelijk precies welke haartjes je moet weghalen!

Ik ben het gewend mijn wenkbrauwen op een bepaalde manier te tekenen, kan je ze ook zo voor mij maken met PMU?

In principe kan alles. Maar als je echt iets buitensporigs wil, bvb veel te dramatische en hoekige wenkbrauwen, zal ik weigeren! Tenslotte ben jij mijn ‘rondlopende reclame’ en ik wil niet dat iemand anders denkt ‘goh, waar heeft ze dàt laten doen, afschuwelijk!’

Hoe wordt de vorm bepaald?

Vóór de behandeling mag je gerust je make-up aanbrengen zoals je gewend bent. Ik kijk naar de vorm van je gezicht, naar de vorm van je oorspronkelijke wenkbrauwen, je huidskleur en ik luister naar je wensen. De vorm wordt in overleg getekend en pas als je de vorm goedkeurt, ga ik op de vorm werken.

Sectie

Lege sectie. Bewerk pagina om inhoud hier toe te voegen.
Back To Top