skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Wanneer start ik nu het best met anti-ageing?

‘Hoe vroeger je start met anti-ageing, hoe beter’ ‘ Ik gebruik al anti-ageing sinds mijn 18de’ ‘Gebruik ant-ageing bij de eerste rimpels’ enz…enz… Zucht, zucht, ZUCHT! Ik weet niet wie deze zinnetjes in het brein der mensheid heeft gestoken want ze slaan helemaal nergens op. Of jawel! Ik weet het wel: de reclameboys! Ja,zíj zijn de schuldigen! Want er is niks leuker dan op potjes en flesjes ‘anti-ageing’ te drukken; verkoop in het kwadraat gegarandeerd. Als je in de supermarkt of parfumerie rondloopt, wordt je bedolven onder ‘anti-ageing skincare’. Maar kijk eens naar de producten van een huidexperte; nergens dat verschrikkelijke woord te zien.

In de huidverzorging gaat het dan ook niet louter om ‘rimpels wegvagen’ en ‘er jonger uitzien’. Waar het wél om gaat is dat je je huid gaat behandelen naargelang de noden die ze op dat moment heeft. Trouwens, de cosmeticamerken van de supermarkten en parfumerieën gaan er nog altijd van uit dat een oudere huid sowieso een droge huid is die snakt naar rijke,vette crèmes. Ouder worden wordt vaak geassocieerd met rimpels en droge huid. Het tegendeel is echter waar: mensen van pakweg 50 met een gemengde huid en grote poriën, hebben geen baat bij vette, rijke crèmes. Net zomin de gevoelige, dunne huidjes; geef deze een vette crème en je krijgt pukkeltjes! Op je 20ste beginnen met ‘anti-ageing’ is dan ook klinkklare onzin, zeker als die twintiger nog last heeft van acné.

Begint het een beetje door te dringen? Zomaar ‘anti-ageing’ beginnen smeren omdat je de 30 gepasseerd bent of omdat je nog maar 18 bent en ‘preventief’ wil werken, zal je huid meer kwaad dan goed doen. Het belangrijkste is om je huid te kennen; is er teveel talg, is er roodheid, pukkeltjes, zwarte puntjes….enz.

Telkens ik die verschrikkelijke vraag – Wanneer begin ik nu het beste met anti-ageing? – te horen krijg, is mijn advies steevast:  Gebruik producten aangepast aan je huidtype en noden, reinig en hydrateer je huid 2 keer per dag en draag elke dag zonnebescherming. Nú.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top