skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

5 tips voor een perfect gereinigde huid

Ik sta er nog altijd van versteld hoeveel klanten heel mompelig antwoorden als ik vraag hoe ze hun gelaat reinigen en sommigen zelfs helemaal stilvallen als ik vraag hoe ze hun gelaat ’s morgens reinigen en hoe ’s avonds. Je huid op de juiste manier en grondig reinigen is nu eenmaal de eerste stap naar een mooie, egale huid! Wat ik ook heel frappant vind is dat men wel vaak investeert in een goede moisturizer maar een reiniger…ho maar! Hoe kan je nu verlangen dat je dagcrème zijn werk goed kan doen als je hem aanbrengt op een onreine huid die de werking ervan niet eens kan opnemen? Daarom, lieve schatten, 5 tips om eind-e-lijk een perfect gereinigd te gezichtje te hebben :-)

1. Ontschminken is níet reinigen

Wat die ontschminkingsdoekjes ook mogen beloven, je huid is níet zuiver na een paar vegen met die doekjes. Integendeel zelfs: misschien lijkt je huid wel zuiver nu de makeup weg is, die doekjes zijn gedrenkt in een substantie die altijd een vettig laagje op je huid achterlaat. Spijtig voor je nachtcrème, want die mist volledig zijn werking.

2.’s Avonds EN ’s morgens reinigen

’s Avonds reinig je je huid om makeup, zweet, talg en vervuiling te verwijderen. Ja, ook als je niet geschminkt bent dus! ’s Morgens reinigen doe je omdat je lichaam die nacht aan het herstellen is geweest en er niet alleen zweet en talg op je huid zitten, maar ook afvalstoffen die je huid heeft afgestoten.

3. Water alleen is niet genoeg

Meer zelfs; water alleen is zelfs niet goed voor je huid! In water zit onder andere kalk dat je huid uitdroogt. En zeg eens eerlijk; was jij je vuile pannen af met alleen water? Nee he, want dan blijven ze vettig! Wel, dat is hetzelfde voor je huid; water alleen verwijdert niet het overtollige talg.

4. Afnemen en spoelen

Je gezicht een geweldige splash geven is misschien wel leuk, maar de onzuiverheden die je met je cleanser hebt losgewreven splashen er niet zomaar mee af ;-) Gebruik sponsjes of zachte washandjes om af te spoelen en die splash kan gerust op het einde!

5. Gebruik een geschikte cleanser

De ideale cleanser is niet vet en geeft je huid na het reinigen geen trekkerig gevoel. Droge huidjes prefereren dikwijls een melk, terwijl de vettere eerder een frisse gel willen. Vermijd alles-in-één exemplaren, want dan heb je dikwijls hetzelfde resultaat als met de doekjes

 

Veel succes!

PS: mijn favoriete reiniger is deze van Unique,Deep Clean, ik gebruik hem ook altijd als eerste stap bij de facials die ik geef.

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top