skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Eerst water, de rest komt later.

Eerst water, de rest komt later; een fantastische zin van de Brandwonden Stichting, maar eigenlijk ook van toepassing op het gebied van huidverzorging. Voor vrouwen – en mannen- die ik hier in The Beauty Lounge behandel voor bijvoorbeeld acné, is mijn eerste raad altijd: stop met het gebruik van acnéproducten! Ja, zelfs al komen ze van de apotheek en zijn ze van een ‘gerenommeerd acné-merk’. De reden hiervoor is dat – in dit geval – acnéproducten misschien wel meedogenloos zijn voor je puistjes, ze zijn het evenzo voor de huid daarrond: laten we die rotpuist uitdrogen en tja, de huid daarrond…die wordt dan ook maar een kraterveld…?!?

Zo ongeveer 60% van het menselijk lichaam bestaat uit water en het grootste deel van dat water zit in de cellen van het lichaam. Een cel is eigenlijk een zakje water met daarin verschillende structuren. Daarom is 1.5 liter water drinken geen overbodige luxe: onze cellen zijn op hun gezondst als ze bomvol water zitten. Onze huidcellen zijn dus op het mooist als ze bol staan van het water. 

Acnéproducten, rimpelproducten en producten die pigmentvlekken verbleken, richten zich alleen maar op hun hoofddoel dat op het flesje staat gedrukt: ze verdrogen puistjes, vullen rimpels op en bleken pigmentvlekken weg. Maar die job kunnen ze niet behoorlijk uitvoeren als de huid niet voldoende water – vocht- krijgt. Je mag de duurste anti-rimpelcrème die in de parfumerie te kopen is smeren, als je huid niet gehydrateerd wordt, mist het zijn doel vollédig. Wég geld en hàllo rimpels :-(

Dus als je door het bos de bomen niet meer ziet en alle potjes en flesjes roepen tegen je ‘neem mij’ ‘nee, neem mij’, ga dan voor hydratatie. Hydrateren is je huid water geven zodat je huidcellen mooi bol staan en cellen die mooi bol staan, geven je een mooie egale, strakke huid.

Veel succes!

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top