skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

3 mythes over ingrediënten in cosmetica.

Als ik naar de winkel of de parfumerie ga, vind ik het altijd vermakelijk om te zien hoe mensen een crème of een lotion kiezen. In de parfumerie smeren verkoopsters wat crème op hun hand en dan zie je ze ruiken en voelen; lekker he?! Maar je koopt toch geen antirimpelrème omdat die lekker ruikt?! En je rimpels dan?! Of in de supermarkt laten mensen zich leiden door slogans zoals ‘olie-vrij’ of ‘vrij van parabenen’ of – en dit is echt een lacher- ‘dermatologisch getest’.  De cosmetica giganten maken maar al te graag gebruik van onwetendheid van mensen over ingrediënten en hun werking, zodat hun potjes met ‘vrij van parabenen’ enkel de illusie geven dat deze goed zijn voor de huid. Daarom wil ik bij deze de 3 mythes ontrafelen waarmee ik elke dag komaf mee moet maken. Lees en leer :-)

MYTHE #1: Parabenen in cosmetica zijn kankerverwekkend. 

OK, deze is heel dubbel want ja; veel parabenen zijn inderdaad kankerverwekkend. Parabenen zijn chemische bewaarmiddelen in cosmetica, maar ook in voeding, geneesmiddelen en schoonmaakproducten. Ze zorgen ervoor dat het product in kwestie lange tijd meegaat en dat schimmels en bacteriën zich niet kunnen nestelen. Maar deze parabenen zijn ook zeer schadelijk als ze door het lichaam worden opgenomen en kunnen in het ergste geval dus (borst)kanker veroorzaken. De cosmeceuticals waarmee ik hier in The Beauty Lounge werk, zijn allemaal vrij van chemische parabenen. De bewaarmiddelen die in deze cosmeceuticals gebruikt worden zijn zuiver natuurlijk en- spijtig genoeg- ook duur. Hier zit dus het addertje onder het gras: producten in warenhuizen die in het vet aangeven dat ze vrij zijn van parabenen, gebruiken als bewaarmiddel vaak een goedkoop alternatief zoals alcohol. Die goedkope alternatieven zijn dan op hun beurt weer slecht voor de huid en maken je huidprobleem alleen nog maar erger.

MYTHE #2: Alle oliën verstoppen poriën en veroorzaken zwarte puntjes.

Fout fout fout. Veel van mijn klanten met een vette of gemengde huid die ik voor de eerste keer behandel, begrijpen niet waarom ze nog zwarte puntjes of verstopte poriën hebben want ze ‘gebruiken alleen maar olie-vrije producten’. Kijk, bij cosmetica smeren is het zoals bij eten: het is niet omdat je geen vet eet dat je dan überhaupt niet dik kunt worden (denk maar aan suikers). Wel, het is niet omdat er Baobabolie of Saffloerolie in een product zit, dat dit dan überhaupt slecht is voor je gemengd/vette huid. De enige olie die huidtherapeuten haten als de pest is minerale olie,omdat deze de huid afdekt en verhindert dat er werkzame stoffen de huid kunnen behandelen. Bovendien gaat het ook om de percentages van bepaalde oliën die in een crème zitten. Die percentages bepalen of ze heilzaam zijn voor bepaalde huidtypes.

MYTHE #3: Hoe meer ingrediënten, hoe meer risico op irritaties.

Bullsh*t. Als je de ingrediënten van Cell Repair bekijkt (een concentraat van Unique dat wonderen doet voor gevoelige,rode huiden) en vergelijkt met een bekend potje van bij de apotheek dat ‘hypo-allergeen’is en ‘speciaal voor de gevoelige huid’, dan word je duizelig! De lijst van ingrediënten van Cell Repair is zoooo lang vergeleken met het potje van de apotheek en toch veroorzaakt het geen irritaties of reacties! Het gaat dan ook om allemaal specifieke ingrediënten afgestemd op de gevoelige huid én afgestemd op elkaar, zodat ze een heilzaam effect hebben op roodheid etc…. Ga jij voor een crème die je huidprobleem oplost of voor een crème die je huid gewoon verdraagt omdat er niks in zit?

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top