skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Doe mee, voel je goed, straal!

Gelukkig Nieuwjaar!

Heb jij  het de afgelopen periode ook extra gezellig gemaakt in je kleine bubbel en genoten van alle sinterklaas-snoep, extra comfortfood en sprankelende feestbubbels? Dan voel je nu misschien die winterse moeheid extra de kop opsteken, of je voelt je een beetje futloos. Ziet je huid er wat belabberd uit en last van donkere kringen, vreemde pukkeltjes en vlekjes? Je broek spant een beetje en misschien een opgeblazen gevoel? Je haren hangen er futloos  bij en je verliest meer haren dan normaal?

Tijd om samen met mij je lichaam te resetten! Nee, niet met vieze groene sapjes, maar met ‘gewoon’ gezond eten en de hulp van de Detox Box van Rainpharma. Met deze box kan je meteen en gemakkelijk aan de slag. Twee weken op een leuke manier je lichaam ontgiften; doe je mee met mij?

Dit is de Detox box:

 

en zo gaat het in zijn werk:

 

De extra grote doos met Milk Chocolat proteïnepoeder van Rainpharma voorziet jou 2 weken lang van 2 gezonde proteïneshakes per dag. Proteïnen zijn eiwitten en eiwitten zijn de bouwstenen van heel je lichaam: huid, haren, nagels, spieren, etc.

 

 

Daily Boost en Mighty Night voorzien je lichaam van alle mineralen en vitaminen, deze stoffen worden niet zelf door het lichaam aangemaakt en moeten we dus halen uit gezond voedsel. Denk even aan wat je gegeten hebt afgelopen feestweken en geef toe dat je je lichaam op dit gebied wat tekort gedaan hebt ;-)  Daily Boost en Mighty Night zullen je 2 maanden ondersteunen, maar je mag ze het hele jaar door nemen.

 

Dry Energy en Dynamic Q10 geven je extra energie en helpen je met vetverbranding, 3 weken lang

 

De spelregels van deze veertiendaagse detox zijn heel simpel. Je zet volgende voedingsmiddelen even aan de kant : snoep, koffie, thee, koemelkproducten, alcohol, frisdrank  (ook light) en gefrituurd voedsel. Zorg dat je 2 liter water per dag drinkt, maak het water desnoods smakelijk door er munt, citroen, komkommer,limoen,…. aan toe te voegen of drink kruidenthee.

Staat het klaar? Goed zo, hier gaan we:

Zo ziet een dag tijdens de detox eruit:

  • Bij het opstaan drink je een groot glas water met een halve, uitgeperste citroen.  De voordelen voor je lichaam zijn even teveel om op te noemen, maar wees maar zeker dat je lichaam wordt wakker geschud en in zuiveringsmodus gaat. Je zal ook minder snel zin hebben in zoetigheden én je hebt al een kwart van je dagelijkse dosis vitamine C binnen.

 

  • Als ontbijt maak je je Rainpharma shake klaar: 3 schepjes zuivere proteïnepoeder in 250 ml water. Heb je last van een opgeblazen buik, doe er een schepje Fiber Powder bij. Dit zijn zuivere vezels die helpen je darmtransit te normaliseren.

 

  • Om 10u is het tijd voor een stuk fruit. Probeer zoveel mogelijk af te wisselen. Ga je voor een paar kilo’s minder, kies dan liever voor bessen, galia meloen en kiwi in plaats van bananen, druiven en mango’s. Deze laatsten bevatten meer koolhydraten en kunnen je gewichtsverlies vertragen. Maar alle fruit is natuurlijk gezond, dus maak van je tien-uurtje gewoon een gezond snoepmoment!

 

  • Lunch ziet er als volgt uit : Een gekleurde mengeling van groenten met een klein stukje vlees of vis, aangevuld met 2 bruine sneetjes brood of een beetje bruine pasta of bruine rijst. Ben je (net als ik trouwens :-) ) beetje lui als het op afwegen aankomt, onthoud dan dit: de helft van je bord zijn groenten, een kwart vlees of vis en een kwart bruin brood/pasta/rijst.

 

  • Rond 16u is het tijd voor je lekkere proteïneshake: neem weer 3 schepjes van het zuivere eiwitpoeder in 250 ml water en shaken maar. Santé!

 

  • Voor je avondeten zorg je weer voor veel groenten en een beetje vlees of vis. Nu laten we patatjes/pasta achterwege. Doe dit nu gewoon, effe niet nadenken en je voelt morgenvroeg al de voordelen. Heb je het gevoel dat je zonder aardappelen/pasta geen voldaan gevoel hebt, eet meer groenten. Het zijn trouwens de vezels (de groenten dus) die je een voldaan gevoel geven en ervoor zorgen dat je niet vlug opnieuw zin hebt in eten.

 

Je avondeten is het laatste moment van de dag dat je eet. Gun je maag nu rust. Doorbreek de gewoonte van te knabbelen. Drink water of kruidenthee  ZONDER zoetstoffen, want zoet geeft alleen maar zin in meer zoet, ook al is het een suikervervanger (zoetstof) of een natuurlijke suiker (honing).

Het is nú het moment om een nieuwe gewoonte aan te leren! Heb je honger of schreeuwt je lichaam naar een knabbel, dat is normaal. Je lichaam is ook maar een gewoonte-beest, aan jou nu om het naar het gezonde pad te leiden.

Heb je iets verdiend omdat je flink bent geweest? Goed zo! Tracteer jezelf op een bad, een roddelboekske, een maskertje,….maar NIET op een snoepje, je bent toch geen hond?! Zoek afleiding in iets anders dan eten. Morgen merk je al resultaat en je zal zien…binnenkort héb je helemaal geen zin meer in die knabbels! Heel veel succes!

 

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top