skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

3 x slim detoxen

Vorige week heb ik je laten kennismaken met de detoxbox, een veertiendaagse reset van je lichaam met behulp van een proteïneshake en slimme voedingssupplementen. In combinatie met een paar gouden regels zoals; geen alcohol, weinig koolhydraten en zetmeelproducten en geen koemelkproducten, is het een leuke en makkelijke weg naar een gezond voedingspatroon met minder zin naar zoet.

Maar wil dat dan zeggen dat je nooit meer alcohol  mag drinken? Of dat je geen brood en aardappelen meer mag eten? Natuurlijk wel! Maar de realiteit is dat we van deze dingen TE VEEL nemen en dat heeft een slecht effect op ons lichaam en mentale gezondheid.

Dit is waarom:

  • Alcohol schadelijk is :  Voor je begint te tellen hoeveel suikers en calorieën er minder zitten in rode wijn dan in witte, bekijk alcohol op deze manier. Je lichaam reageert op alcohol hetzelfde als op vergif; ongeacht zoete witte wijn of champagne, je lever wil die alcohol eerst verwerken. Alle andere zaken, zoals de suikers daarin en de maaltijd die je erbij neemt, worden aan de kant gezet. Of beter gezegd: worden opgeslagen! Yep, je hebt zo weer je vetreserve bij gevuld ;-)

 

  • Teveel koolhydraten niet goed zijn: Koolhydraten vind je onder andere in fruit, maar ook in brood, pasta en aardappelen. Ze maken deel uit van een gezond voedingspatroon, dus ze volledig weglaten is uit den boze! Mààr koolhydraten hebben wél de eigenschap om vocht aan zich te binden! In plaats van 2 broodmaaltijden per dag en een grote portie pasta, matig je hoeveelheden. Kies bvb voor 2 sneden bruin brood bij een berg groenten in plaats van alleen maar brood met beleg en maak een pastasaus boordevol groenten en kies eens voor een pasta van linzen. Je zal merken dat je broek minder spant!

 

  • Koemelkproducten schadelijk zijn: In koemelk zit er caseïne, een stof die heel voedzaam is voor kalfjes, maar schadelijk voor onze darmen. Het menselijk lichaam kan die hoeveelheid niet verteren en de caseïne zal zo rotten in onze darmen. Het brengt ook ontstekingsreacties teweeg; nefast voor acné en couperose! Wist je trouwens dat ons lichaam maar heel weinig calcium kan opnemen uit koemelk?  Kies eerder voor een plantaardige melk of neem als ontbijt een lekkere,pure eiwitshake met fruit. De proteïneshakes van Rainpharma brengen je darmen zelfs tot rust want ze zijn vrij van caseïne!

 

Wie niet waagt… ik daag je uit om deze drie dingen probeert te laten voor een week en laat me dan eens weten hoe je je voelt. Wedden dat je broek minder spant, je meer energie hebt en je gezicht er frisser uitziet?!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top