skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

5 tips voor een succesvolle waxbeurt.

Ben je ondertussen al fan van suikerontharing of vind je de strip- en filmwax ook nog best ok? Momenteel zijn ontharingen, zowel met suiker als met wax, de meest gevraagde behandelingen. De zomer en de reizen komen dichterbij, dus kleedjes en bikini’s roepen gewoon mijn telefoonnummer zodat jij glad en zacht de zomer tegemoet gaat ;-)

Bij deze wil ik dan ook de epilatie-checklist overlopen:

  1. Zorg voor voldoende lengte. Ok, zeker voor de eerste keer moet je even verstand op nul zetten maar het loont: hoe meer haren met voldoende lengte onthaard worden, hoe langer glad en zacht je zal zijn.
  2. Douche niet te warm. En niet te lang. Een huid die nog warm en rozig is van een warme douche is ook gevoelig en vlugger vatbaar voor irritaties achteraf. Bovendien is het moeilijker en pijnlijker om de was of de suiker los te trekken. Gewoon effe verfrissen is dus voldoende.
  3. Geef irritaties geen kans. Zoek na het ontharen geen warmte en vocht op. Je huid is nog gevoelig dus met (zon)nebank, sauna, zwembad en sporten wacht je best enkele dagen.
  4. Peelings en bodylotions zijn je beste vrienden. Of je nu je benen, armen of je bikini laat ontharen: peelen en smeren maar. Maak vanaf 3 dagen na je waxbeurt de gewoonte om regelmatig (3 à 4 keer per week ) te scrubben en te smeren met bodylotion. Dit is het enige wat helpt tegen ingroeiende haren en bijhorende irritaties. Erg veel last van ingroeiende haren? -> elke dag scrubben en wrijven!
  5. Plan je afspraak. Na ongeveer 2 weken steken er enkele haartjes al terug de kop op. Plan je afspraak in enkele dagen vóór je vertrek, zo ben je zeker van een gladde reis :-)

Tot binnenkort!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top