skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

5 tips voor een stralende herfst

Aaah, de slippers en de shorts liggen nu wel écht terug in de kast en de paraplu’s staan weer netjes binnen handbereik. Want, helaas, de herfst laat zich al goed voelen; de dagen korten en de buien met gure winden zijn weer terug van nooit weggeweest. Wat in de zomer vanzelfsprekend is – een mooie, stralende teint – lijkt in de herfst helemaal te verdwijnen. Maar dat hoeft niet, met deze 5 tips maak jij zelfs een gure herfstdag licht en zonnig :-)

1. Gebruik zonnecrème.

Ja, je leest het goed! Gooi je zonnecrème niet weg maar blijf hem gebruiken,het hele jaar door en begin nu. De UVb stralen die in de zomer zorgen voor zonnebrand,zijn nu inderdaad niet krachtig genoeg meer. Maar de UVa stralen, die zorgen voor beschadiging en veroudering,zijn nog wel altijd van de partij. Maak er vanaf nu een gewoonte van om je gezicht, hals en handen altijd te voorzien van UVa bescherming.

2. Eet voldoende groenten en fruit.

Wind, regen en korter wordende dagen maken van de herfst hét perfecte excuus om je helemaal over te geven aan comfort food; pannekoeken,chocomelk, taartjes… Suiker is niet alleen een dikmaker, het is ook een aanval op je huid; rimpels komen vlugger, acné zegeviert en kringen onder je ogen geven je een vermoeide blik. Eet daarom voldoende groenten en fruit; ze zitten boordevol met vitaminen en mineralen die je huid beschermen en verbeteren.

3. Durf te veranderen van dag/nachtcrème.

Je draagt toch geen laarzen in de zomer en geen bikini in de winter?! Wel, voor je huid geldt net hetzelfde. Je gezicht kan in deze periode wel hunkeren naar een rijkere nachtcrème die meer herstellend werkt, bijvoorbeeld, of gebruik onder je dagcrème eens een vitaminekuur om je huid winterklaar te maken.

4. Blijf peelen.

Peelen of scrubben doe je niet alleen om je bruine kleur langer te houden in de zomer, doe het het hele jaar door. Door dode huidschilfers constant te verwijderen, zorg je ervoor dat je teint fris blijft én dat je verzorgingsproducten steeds optimaal kunnen inwerken. Gebruik wel een zachte peeling die de beschermingslaag van je huid niet aantast.

5. Luister naar je bioritme.

Het is heel simpel; als het donker is,heeft ons lichaam slaap nodig. Rust. In de zomer heb je meer energie omdat er dan meer, sterker en langer licht is. In de herfst en de winter is er minder licht, dus het is normaal dat ons lichaam dan minder energie heeft. Luister naar je bioritme en slaap voldoende. Als je voldoende slaapt, kan je lichaam zich voldoende herstellen. Je huid dus ook. Alle concealers, highlighters en poeders ten spijt; vermoeidheid zíe je, altijd!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top