skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

3 voedingsmiddelen die je lelijk maken.

Sinds ik met de speciale peelings van pHformula werk heb ik zo al mooie resultaten verkregen op gebied van acné, pigmentvlekken en rimpels. Het geeft me zoveel voldoening om mensen met acné van antibiotica te verlossen en pigmentvlekken die verdwijnen geven een stralende teint in de plaats. Het geeft me een kick om voor elke persoon de juiste werkstoffen samen te brengen om zo het beste resultaat te behalen. De juiste ingrediënten maken wel degelijk een verschil voor de toestand van de huid.

Maar door kleine dingen in je eetgewoonten aan te passen,ga je je huid vanbinnenuit behandelen en zo bereik je ook al verrassende resultaten. Volgende voedingsstoffen maken je lelijk, vermijd ze dus zoveel mogelijk:

  1. Koemelk: Dit is zeer belangrijk voor diegenen die acné hebben of heel gevoelig zijn voor acné. In koemelk zitten hormonen die bij het menselijk lichaam een reactie veroorzaken waarbij méér talg wordt geproduceerd. Geen goede zaak dus als je al last hebt van teveel aan talg want zo krijg je meer en vlugger verstopte poriën en ontstekingen. Laat melk en melkproducten dus achterwege en sta versteld van hoe vlug je effect ziet op je huid.
  2. Suiker: Dat teveel suiker slecht is voor je gewicht, wist je al. Maar suiker veroorzaakt glycatie in het lichaam,dat een slechte invloed op de huid heeft. Het gebruik van suiker laat het bloedsuiker snel stijgen en de suiker in de bloedstroom hecht zich aan het collageen in de huid. Het collageen wordt hierdoor stijver en minder elastisch en de huid wordt minder soepel waardoor rimpels ontstaan. Hoe meer suiker hoe sterker het effect. Ook geraffineerde producten met snelle koolhydraten als wit brood, witte rijst en witte pasta hebben dit effect.
  3. Alcohol: Drink je graag wijn, dan heb je zeker al het excuus gebruikt dat een glaasje wijn anti-oxydanten bevat en dan toch nog goed is voor je gezondheid. Maar door alcohol verlies je vocht, waardoor je huid uitdroogt en zo droogtelijntjes ontstaan. Alcohol vermindert ook de vitamines (antioxidanten), mineralen en aminozuren die zo belangrijk voor een gezonde huid zijn.

Wil dit nu zeggen dat je zonder een wijntje, een yoghurtje en een snoepje moet leven? Ach nee, natuurlijk niet, ik ben ook een levensgenieter en lekker eten hoort daarbij. Maar omdat ikzelf gevoelig ben voor acné, laat ik zuivelproducten  achterwege en ik merk een groot verschil, mijn huid is veel minder vet en mijn acné steekt niet meer zo agressief de kop op. Doe me eens een plezier en doe de test eens: verminder bovenstaande items in je eetgewoonten en laat me weten welk effect op je huid je ziet!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top