skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Zwarte punten: a never ending story.

Zwarte punten: bijna iedereen heeft ze en iedereen haat ze. Het is dan ook de meest gestelde vraag als ik iemand installeer voor een facial: ‘je doet toch ook alle zwarte punten weg hé?!’  Ja hoor, met plezier zelfs :-)

Zwarte punten zijn poriën waarin talg blijft zitten en door oxidatie met de lucht, krijgt die talg een zwarte kleur. In tegenstelling tot wat velen denken, zijn zwarte punten dus geen ‘vuil’ dat in je huid kruipt ofzo. Je kan zwarte punten natuurlijk wel verwijderen, maar eens de porie zich terug vult met talg, begint het zwarte verhaal opnieuw. De beste remedie tegen zwarte punten is ze proberen te voorkomen, of op z’n minst ervoor zorgen dat ze minder snel opnieuw verschijnen. Dat doe je zo:

1.Verwijder zwarte punten op de correcte manier.  Het ideale is om ze op regelmatige basis door een specialiste ( moi :-) ) te laten verwijderen. Wij, schoonheidsspecialisten, hebben een beter zicht op heel je gelaat en zien de stiekemerds beter dan jij, om nog maar te zwijgen van ons ‘fingerspitzengefühl’ om deze juist uit te duwen. (de soft peeling waarmee ik werk is trouwens ook een punten-killer.) Doe je het tussendoor ook graag zelf, zorg dan dat je papieren tissues rond je vingers draait en doe het na een warme douche, dan is de talg zachter en is het duwen ook gemakkelijker. Blijft het kreng na 3 keer duwen toch nog zitten; laat het tot volgende keer, anders beschadig je je huid.

2. Gebruik de juiste producten. Wees je er bewust van dat veel make-up producten en crèmes zwarte punten in de hand werken door ingrediënten die de huid afsluiten of die de talg dikker maken.  Enkele ingrediënten om zeker te vermijden zijn: minerale oliën en petrolatum (verstoppen de huid), gedenatureerde alcohol (vaak in lotions die de huid uitdrogen), synthetische geuren ( ‘frangrance’ of ‘parfum’ in de ingrediëntenlijst is echt foute boel) en korrels van abrikozen/zaden/schelpen (vaak in peelings; ze krassen de huid en beschadigen ze, zodat bacteriën vrij spel krijgen).

3. Voorkom dat talg blijft zitten. Door het gebruik van producten met onder andere vitamine C en AHA’s (fruitzuren) blijft de talg van je huid vloeibaar, zodat het niet in je poriën blijft zitten.(en dus niet zwart wordt.) Vitamine C heeft een anti-oxydante werking, dat wil zeggen dat het het ‘zwart worden’ zelfs elimineert. Daarom werk ik graag met Unique; deze concentraten hebben (bijna) allemaal deze werkstoffen en zijn super gemakkelijk én zuinig in gebruik!

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top