skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Over apen, pinda’s en permanente make-up.

Tijdens een reis door Thailand (jaren geleden) heb ik deze spreuk gelezen die op een bordje stond aan de bali van een luxe Spa: ‘If you want to pay with peanuts, don’t be surprised you’re being served by monkeys.’  Vrij vertaald: ‘Als je wil betalen met pinda’s, wees er dan op voorbereid dat je wordt bediend door apen.’ Ik vond het hilarisch en ik begreep ook meteen de boodschap; het resort maakte zo duidelijk dat afdingen, wat gebeurt op de marktjes daar, bij hen niet aan de orde was. Op luxe en kwaliteit onderhandel je niet over de prijs, punt.

Sinds enige tijd ben ik permanente make-up (PMU) specialiste; mooie, natuurlijke eyeliners en wenkbrauwen creëren geeft me niet alleen een kick, het is vooral een dankbare job want je geeft mensen meer uitdrukking en karakter in hun gelaat. Maar het is ook een delicaat karwei want eens het pigment in de huid zit, gaat het er niet zomaar uit natuurlijk. Het is voortdurend bijscholen en nieuwe technieken leren, zalig!

Spijtig genoeg denkt niet elke PMU-specialiste er zo over. Zij hebben vooral eurotekens in hun ogen, besparen op de kwaliteit van naalden en pigment – die van goede kwaliteit zijn namelijk héél duur – en beweren dat je na 1 keer de perfecte wenkbrauwen en/of eyeliner hebt. Dat doen ze omdat ze werken aan heel goedkope prijzen, vaak zelfs de helft minder dan andere PMU-specialisten dus…tja…pinda’s en apen :-)

En nee, ik lach níet in mijn vuistje wanneer ik de zoveelste klant krijg met een slordig lijntje of veel te donkere wenkbrauwen met een bijhorend verhaal over PMU-specialisten die opeens van de aardbol verdwijnen of  die steeds maar bijkomende kosten aanrekenen waarover niets vermeld was bij afspraak. Ik vind het dan vooral triestig en jammer. Een slordig lijntje mooi strak krijgen is nog te doen, maar verkeerd geplaatste wenkbrauwen…dat is voor de rest van je leven!

Wil je graag permanente make-up, volg dan deze 4 richtlijnen om er zeker van te zijn dat je een oprechte PMU-specialiste hebt gevonden.

  1. Een intake gesprek moet altijd vrijblijvend zijn. Het geeft jou ook de mogelijkheid om de PMU-specialiste te leren kennen. Begrijpt ze wat jij wil? Zitten jullie op dezelfde golflengte? Geeft ze graag antwoord op al je vragen? Maakt ze graag tijd voor je?
  2. Eis duidelijkheid over de prijs. Zijn de nabehandelingen inbegrepen? Hoeveel nabehandelingen zijn er inbegrepen?
  3. Vraag naar foto’s van eigen werk. Wees niet tevreden met een perfecte, professionele reclamefoto. Vraag naar foto’s van eigen werk. Dit geeft je ook de mogelijkheid om aan te duiden wat jij wil.
  4. Spreek iemand met mooie PMU aan. Bij wie heeft zij de behandeling ondergaan en wat zijn haar ervaringen met die PMU-specialiste?

Heb je door dit artikel veel vragen over permanente make-up, neem dan eens een kijkje op mijn website. Op de PMU pagina vind je foto’s van mijn werk en prijzen. Ik heb ook een hele reeks veel gestelde vragen gebundeld.

Veel succes!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top