skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Tip: Knijp er eens in!

We zijn soms zo hard bezig met ons te focussen op onvolmaaktheden in ons gezicht – rimpels, zwarte puntjes, kringen, wallen, poriën,enz – dat we eigenlijk het belangrijkste van ons lichaam vergeten; de bloedsomloop. Ons hart pompt namelijk zuurstofrijk bloed door heel ons lijf, zodat elke vezel en iedere cel zuurstof en voeding krijgt om zich te vernieuwen en te herstellen. Voor ons gezicht zorgt een goede bloedcirculatie immers voor een goede opname van ingrediënten én voor een natuurlijk anti-aging effect want hoe beter de bloedcirculatie, hoe meer zuurstof voor je huid en hoe beter je huid zich vernieuwt. Doe dus eens de ‘hoe-goed-is-mijn-bloedcirculatie-test’.

De test is heel simpel: neem je wangen vast tussen je duim en opgerolde wijsvinger en knijp es 5 keer flink door. Niet tot het pijn doet natuurlijk, maar je moet het wel voelen. Is de zone héél lichtjes roze, dan is de bloedcirculatie in je gezicht ok.

Zie je niks;geen rood, geen roze, dan heb je een minder goed bloedcirculatie. Waarschijnlijk heb je een huid die vlug last heeft pigmentvlekken of die er vlug vaal uitziet, vermoeidheid rond je ogen merk je ook meteen en een gemengde/vette huid zit ook dikwijls in deze categorie. Zo boost je je bloedcirculatie: ga voor ingrediënten die zuurstof geven, zo werk ik veel met stamcellen, moerbei en acerola voor deze huidtypes. Een extra tip: een stimulerende massage doet wonderen en zelf ben ik fan van minerale make-up; deze maakt je huid niet dof, maar geeft je een mooie, stralende teint.

Heb je nu een vuurrode vlek of hoef je zelfs niet te knijpen en heb je sowieso altijd rode wangen; dan heb je een teveel aan bloedcirculatie. Waarschijnlijk heb je van nature uit een gevoelige of reactieve huid: de minste aanraking zorgt al voor roodheid, of zie je sowieso rode adertjes op je wangen (couperose). Zo breng je je bloedcirculatie tot rust: gebruik producten en ingrediënten die verkoelend en verzachtend werken. Voor deze huidtypes werk ik met aloë vera, blauwe bosbes en azuleen. Een extra tip: leg je masker een paar minuten in de koelkast om zo het verkoelende effect te verhogen.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top