skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Dit is echte skinfood.

In een vorig artikel heb ik het al gehad over dingen die superslecht zijn voor je huid. Omdat echte schoonheid – letterlijk en figuurlijk – van binnenuit komt, geef ik jullie drie verrassende weetjes over alledaagse voedingsmiddelen:

 

  • Tomaten:  In tomaten zit, buiten vitamine C, zink, calcium en ijzer , ook lycopeen. Lycopeen is een krachtige anti-oxydant die vrije radicalen wel tien keer beter vernietigt dan vitamine E! Lycopeen vermindert ook schade die het UV licht van de zon veroorzaakt. Als je tien eetlepels tomatenpuree per dag eet,neemt de aanmaak van de procollageenlaag in je huid met wel 30% toe. Met andere woorden: veel tomatenpuree eten dus, dan verdwijnen de rimpels op natuurlijke wijze!
  • Bessen: In bessen zitten flavonoïden, eveneens krachtige anti-oxidanten. Bessen zie je ook veel opduiken als ‘superfood’ en terecht want ze helpen ook bij de aanmaak van collageen in je huid (denk weer anti-rimpel) én ze verwijderen afvalstoffen uit je lichaam.
  • Matchathee : Ik heb het onlangs leren drinken. (echt, je moet het léren drinken vind ik want de smaak is best wel…apart) Matcha zit boordevol met anti-oxidanten,geeft je een bommetje energie en ontgift je lichaam. Hoe minder toxines in je lichaam, hoe stralender je huid!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top