skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Mijn 3 persoonlijke beautyfouten.

De laatste drukke dagen van het jaar zijn ingezet en met het begin van het nieuwe jaar in aantocht, borrelen die goede voornemens bij iedereen naar boven.  Nee, ik ga jullie niet bestoken met een lijstje vol goede voornemens; deze keer zal ik jullie mijn persoonlijke beauty-fouten opbiechten.

  1. Snoepen: Keer op keer kan ik er niet aan weerstaan. Ik heb het niet alleen over het koekje bij de koffie maar ook dat vlug-vlug tussendoortje als maaltijdvervanger (geen tijd geen tijd…), het emo-eetmoment (want ik heb het verdiend), het dessert (altijd nog plaats), voor de gezelligheid (tetter tetter) en – God geef mij kracht- het passeren langs een snoepwinkel. Terwijl ik gewoon wéét dat suikers niet alleen dikmakers maar ook oudmakers zijn! Suikers verharden het collageen in je huid en daardoor ontstaan er vlugger rimpels en verslapping. 
  2. Water drinken: Minstens 1.5 liter per dag water drinken is goed voor je hele metabolisme. Afvalstoffen worden vlugger afgevoerd en de huid profiteert van een goed gehydrateerd lichaam door zo gemakkelijk werkstoffen te kunnen opnemen. ZUCHT Mijn grote fles water wordt ’s morgens vol goede moed geopend en ’s avonds staat ze nog steevast op dezelfde plaats en met hetzelfde waterniveau.
  3. Bewegen: Voldoende bewegen = ontstressen. Hoe je het ook draait of keert: stress lees je af van je gelaat en gelaatstrekken. Denk maar aan een doffe huid en die beroemde denkrimpel tussen de wenkbrauwen. Nu ben ik niet bepaald het fervente sportieve type maar een tijdje geleden ben ik begonnen met yoga – mijn ontstressmoment- en met schaamrood op mijn wangen moet ik toegeven dat ik mijn moment al drie keer heb laten vallen. Ontzettend veel spijt van want ik merk het niet alleen aan mijn houding maar ook aan de kringen onder mijn ogen.

Nu ik mijn grootste beauty-fouten zo opschrijf en nog eens even lees…besef ik plots hoe belachelijk mijn excuses zijn. Geen tijd?! Ik heb meteen mijn yoga abonnement verlengd (ik wil míjn moment terug!), ik heb op drie plaatsen in The Beauty Lounge een fles water gezet met snoeptomaatjes bij en de banden van mijn fiets opgepompt. Vanaf nu doe ik Felix weer met de fiets naar school, de buitenlucht en de beweging doen me goed én het gaat trouwens veel sneller dan met de auto!

Misschien een tip voor jullie: schrijf je ‘zwakheden’ eens op, dan besef je meteen hoe je deze héél simpel kan aanpakken.

 

Tot volgend jaar!

 

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top