skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Aftersun of bodylotion?

Je kan er niet meer onderuit: in de rekken staan naast de oneindig veel zonnecrèmes ook nog eens tal van aftersuns. Om je huid te verzachten na de zon en vooral om je bruine kleur langer te houden. Maar is die aftersun wel echt nodig, kan je niet gewoon je bodylotion gebruiken?

Ja en nee… Eerst en vooral is het van groot belang je huid te beschermen met een zonnecrème en zacht te reinigen en te scrubben om je bruine teint langer te houden. In dit artikel lees je hoe je op de juiste manier scrubt, alleen zo zal je niet alleen een egale bruine kleur krijgen, maar deze ook superlang houden.

Gebruik je al een bodylotion die je huid voedt en verzorgt, dan kan je deze in principe in de zomer blijven verder gebruiken. Voor wie niet echt een zonneklopper is en eerder de koelte en de schaduw opzoekt, zodat bruinen (en verbranden) niet aan de orde zijn, is een zachte bodylotion meer dan voldoende.  Geniet je met volle teugen van de zon, op reis of thuis, en bruin (of verbrand) je in de zomermaanden, dan is een aftersun een must!

Een aftersun is eigenlijk een speciale bodylotion die afgestemd is op huiden die blootgesteld geweest aan zon. Ook al ben je niet verbrand en heb je goed gesmeerd, je huid heeft écht afgezien en heeft nood aan speciale verzorging. Eerst en vooral is een aftersun lichter van textuur dan een bodylotion en werkt zo meer verzachtend en verkoelend dan een bodylotion. Vooral als je verbrand bent, is een bodylotion geen goede keuze omdat die de warmte in je huid zal houden in plaats van ze af te koelen. Aftersun zit ook nog eens boordevol met verzachtende ingrediënten en anti-oxydanten die heilzaam zijn voor je huid want reken maar dat ze heel wat te verduren heeft gehad!

Conclusie: investeer in de zomermaanden niet alleen in goede zonnecrème maar ook in aftersun. Is de zomer voorbij en je aftersun nog niet op; bewaar deze niet tot volgende zomer maar gebruik hem gerust op in de herfst. Kwestie van dat zomergevoel nog langer te bewaren ;-)

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top