skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

3 winterse skincare fouten

Officieel is het nog herfst, maar ik merk elk jaar opnieuw dat november het startschot geeft om de winter te verwelkomen. Op gebied van huidverzorgingsroutines geeft dat telkens weer 3 veel gemaakte fouten.

  1. Kiezen voor te vette crèmes. Door de grauwe wind en koude maken veel mensen de fout om te vette crèmes te smeren. Zeker de gevoelige huidtypes. Zo’n vette crèmes met een romige textuur mogen je dan misschien het gevoel geven dat ze je huid beschermen tegen koude, niets is minder waar. Een (te) vette crème sluit je huid af en maakt je huid juist eens zo gevoelig! Je komt dus terecht in een vicieuze cirkel van gevoeligheid,irritatie en roodheid. Heb je een gevoeligere huid in de winter, kies dan voor een crème die comfortabel aanvoelt maar je huid niet afsluit. (Cell Repair van Unique is een crèmeconcentraat: het voelt heerlijk aan en maakt je huid weerbaarder.)
  2. Je verzorgingsproducten niet aanpassen. Het andere uiterste, helemaal niks veranderen in je schoonheidsritueel, is dan ook weer nefast voor je huid. Je draagt in de winter toch ook geen slippers, waarom zou je dan dezelfde dagcrème smeren? Je huid reageert helemaal anders op warmte dan op koude en in de winter geniet je ook van minder zonlicht; allemaal factoren waarop je je verzorging kan aanpassen.
  3. Geen zonnebescherming smeren. De winterzon in België zal je huid inderdaad niet verbranden. UVB stralen verbranden je huid, maar die zijn in de winter inderdaad maar héél miniem aanwezig. UVA stralen, die zorgen voor rimpels en pigmentvlekken, zijn ook in de winter massaal aanwezig! Blijven smeren dus met die aangepaste zonnebescherming! En nee, een factor 7 in je fond de teint beschermt je evenmin tegen schadelijke UVA stralen.

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top