skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Vanaf wanneer gebruik je antirimpel producten?

Dat is de populairste vraag van elke nieuwe klant die hier in The Beauty Lounge een eerste facial ondergaat. In tijdschriften lees je vaak artikels waar ze per leeftijdsklasse bepaalde producten voorstellen. Zo zou je tot je 21ste vooral moeten hydrateren, vanaf je 25ste je eerste serum moeten kopen en vanaf je 30ste volop aan de Q10 en de vitamine E moeten zitten. Ben je 45+ zou je je heil moeten zoeken bij rijke, voedende crèmes.

Maar wat dan met dames van 45+ die nog steeds last hebben van acné? Of jonge mensen met zo’n droge huid dat ze van vochtinbrengende lotions irrtitaties krijgen?

Het gaat er niet om hoe oud je bent en het gaat er zéker niet om om wat jij dénkt welk huidtype je hebt. Kijk eens naar je huid; wat zie je? Overdreven glans? Rode vlekjes? Bruine vlekjes? Acné met ontstekingen of met verstopt poriën? …

Jouw huid bepaalt namelijk welke producten het nodig heeft. Als je je huid alleen maar gaat hydrateren tot je 21ste en je op je 45ste vooral gaat concentreren op dure, luxueuze antirimpelcrèmes, dan zal je portemonnee het enige zijn dat iets zal merken van die dure producten. Bij een vochtarme huid is een dure antirimpelcrème trouwens geldverspilling; een huid moet goed gehydrateerd zijn opdat ze de nodige werkstoffen kan opnemen. Groenten en fruit eet je toch ook niet alleen van je 30ste omdat ze antioxydanten bevatten die je lichaam beschermen? 

Of je nu 25, 35 of 65 bent: om op elke leeftijd een gezonde huid te hebben zijn een goede reiniging en een zachte hydratatie de basis. Wil je op specifieke problemen werken, zoals acné, vlekjes of rimpels, dan kan je bijvoorbeeld onder je hydraterende crème een exfoliant gebruiken die dat specifieke probleem zal aanpakken.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top