skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Skinproof : winterzoet zonder suiker

Tijdens deze gezellige tijd van het jaar maken we het binnen gezellig met kaarsen, zachte dekentjes en… winter-comfort-food natuurlijk :-)  Chocolademelk en pannenkoeken: zalig!

Maar helaas zijn deze lekkernijen ook ontzettend slecht voor je huid. Geraffineerde suikers zijn niet alleen dikmakers maar vernietigen ook het collageen in je huid: hàllo rimpels en verslapping! Wees ook zuinig met melk en melkproducten, zeker als je last hebt van acné; deze zorgen namelijk voor nog meer puistjes.  In dit artikel deel ik met jullie alternatieven voor chocolademelk en pannenkoeken die ik zelf al een paar jaren gebruik.

Chocolademelk: Vervang koemelk door soja-, amandel- of kokosmelk en strooi er flink wat raw cacaopoeder in. Als zoetmiddel gebruik ik ahorn of agavesiroop.

Pannenkoeken:  In plaats van tarwebloem, boter en melk gebruik ik kokosmeel, kokosmelk en eieren.  Deze variant heb ik gevonden tussen tal van paleorecepten. Nog een grote bonus is dat deze pannenkoeken glutenvrij zijn. (Heb je soms last van kleine, rode uitslag op je bovenarmen of zelfs in je gezicht? Grote kans dat je een glutenintolerantie hebt!)

Ik wens jullie alvast gezellige feesten toe!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top