skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Puistje? Dit mag je NIET doen!

Vette of droge huid, in de puberteit of volwassen…iedereen heeft wel eens te maken met een puistje. Verschrikkelijk ergerlijk want je verstand zegt ‘niet pulken’ maar door die onweerstaanbare dwang zit je ineens toch te krabben of te knijpen. Om nog maar te zwijgen van de bijhorende roodheid, pijn en het eeuwige korstje dat je nog lang aan De Puist laat herinneren.

Bij deze wil ik eens en voor altijd komaf maken met zogenaamde wonder-huis-middeltjes die je in één nacht van je puist zouden bevrijden. Hoe graag ik het óók zou hebben: van een puist raak je gewoon niet snel-snel vanaf. Word je geteisterd door De Puist, onderga hem dan en weerhoud jezelf om te pulken.

Deze drie wondermiddeltjes laat je ook achterwege want alle drie zorgen ze voor nóg meer puistjes, nóg meer roodheid en nog meer lijden.

  1. Tandpasta: Men gelooft nog altijd dat tandpasta De Puist vlugger zou uitdrogen maar niets is minder waar. Door De Puist te bedekken met tandpasta hou je de ontsteking nog langer vast.
  2. Scrubben: De Puist aanvallen met een scrub met harde korrels in de hoop dat hij dan sneller ‘openbreekt’ is ook een no-go. Door de korrels maak je je huid nog gevoeliger en worden de talgklieren nog eens gestimuleerd ook.
  3. Zonnebank/zon: Je denkt dat De Puist dan sneller uitdroogt en verdwijnt maar eigenlijk verdwijnt De Puist niet; hij wordt alleen maar minder zichtbaar omdat je huid dikker wordt. (bij het zonnen) Eens de zon verdwijnt, komt De Puist weer tevoorschijn.

Wist je trouwens dat puistjes niet allemaal op dezelfde manier worden behandeld?  Een puistje bij een vette huid heeft een andere behandeling nodig dan een puistje bij een vochtarme huid, enz. Misschien heb je ook al ondervonden dat er gemakkelijk een puistje ontstaat nadat je iets specifieks hebt gegeten of na het gebruik van bepaalde make-up en heel vaak komen puistjes altijd terug op dezelfde plek. Dat heeft allemaal te maken met je huidtype. Weet je niet welk huidtype je hebt of wil je weten welke soort producten jouw type puistjes doen verdwijnen, dan brengt een professionele huidanalyse helderheid.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top