skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Help, rode vlekken !

Naast puistjes en pigmentvlekken, zijn rode vlekken in het gezicht de meest voorkomende aandoeningen die voor irritatie zorgen.  Sommige rode vlekken verdwijnen vanzelf als sneeuw voor de zon, maar wat doe je met diegenen die blijven, zelfs al heb je er al 1001 zalfjes aangesmeerd?

Als je aandoeningen zoals exceem en allergie al kan uitsluiten, dan kan je er zeker van zijn dat die rode vlekken een reactie zijn van je huid op je verzorgingsproducten. Gooi die 1001 zalfjes al maar weg en ga eens na wat je allemaal gebruikt. Producten van verschillende merken door elkaar kunnen wel eens met elkaar vechten – enfin de werking ervan toch. Misschien is dat ene serum in combinatie met je crème nefast voor jouw huid.

De oplossing voor rode vlekken:

1.KISS : Keep It Short and Simple.  Eenvoud siert, ook in je verzorging. Een reiniger, een toner en een crème; dat is mijn dagelijkse routine. Heeft mijn huid even andere behoeftes, dan kies ik bijvoorbeeld een andere toner in plaats van nog twee andere producten erbij.  Jij houdt toch ook niet van teveel werkdruk? Wel, je huid ook niet dus geef haar geen burnout.

2. Gebruik de juiste producten. Vermeldingen zoals ‘voor gevoelige huid’,  ‘hypoallergeen’, ‘biologisch’, ‘zonder BPA’, enz. …. willen niet zeggen dat ze goed zijn voor je huid of je huidprobleem doen verdwijnen. Als je geluk hebt, doen ze helemaal niets; ze zullen je rode vlekken niet verergeren en je een zacht gevoel geven maar op het einde van de rit zit jij nog altijd met vlekken en een trekkerige huid wanneer je de crème niet smeert. Dat komt omdat die crèmes gewoon van een petrolatum zijn gemaakt (check de ingrediënten maar) dat gewoon een laagje op je huid legt maar voor de rest niets doet.  De SOS crème en de vitamine B crème van pHformula bijvoorbeeld, zijn heilzaam bij rode vlekken en gevoelige huid omdat er geen petrolatum inzit, maar wel ureum en vitamine B; werkstoffen die rode vlekken doen verdwijnen en je huid comfortabel maken.

 

Benieuwd naar wat jouw huid nodig heeft? Boek eens een gelaatsverzorging; een huidanalyse geeft duidelijkheid en je merkt meteen wat de juiste werkstoffen plots doen voor je huid!

 

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top