skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

Alles over gerstekorrels.

Gerstekorrels of millia’s zijn wit-gele kopjes die meestal rond de oogzone en onder de wangen staan. Gerstekorrels zijn onschuldig maar wel vervelend én moeilijk weg te krijgen omdat ze onderhuids, onder de opperhuid liggen. Een gerstekorrel is een ingekapseld talgbultje dat gevuld is met keratine.

Oorzaak van gerstekorrels:

Gerstekorrels ontstaan zodra de poriën geblokkeerd raken. De hoornlaag blokkeert de talg en daardoor wordt de talg niet afgevoerd.  Gerstekorrels ontstaan vaak bij een vochtarme huid. Gerstekorrels kunnen spontaan opkomen en ook weer spontaan verdwijnen. Helaas niet bij iedereen, soms wordt de gerstekorrel groter of neemt het aantal toe.

Hoe behandel je gerstekorrels:

  • Gebruik geen korrelpeelings, maar kies voor exfoliatie (het verwijderen van dode huidcellen zonder korrels). Veel van mijn klanten zijn al geholpen door de EXFO cleanse van pHformula; dit is een reiniger voor het gelaat voor alle huidtypes en deze verwijdert ook dagelijks héél zacht dode huidcellen, zonder de huid uit te drogen.

 

  • Stop met het gebruik van crèmes op petrolatum-basis. ( spijtig genoeg zijn bijna alle crèmes van de supermarkten en drogisterij op petrolatum basis) Deze zijn veel te vet en maken de blokkage van de talg alleen maar erger. Hydrateer de huid met, bijvoorbeeld, de VITA B³ crème van pHformula.

 

 

 

 

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top