skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

3 to-do’s voor een mooie herfsthuid.

Ook al kunnen we nu genieten van een Indian Summer, we kunnen de komst van de herfst niet negeren. De dagen zijn al een pak korter en de avonden kouder. We voelen de seizoensverandering niet alleen,we zien ze ook. Tot nu waren een lichte dagcrème en zonnepoeder genoeg om stralend de deur uit te gaan maar plots steken her en der puistjes op of zien we plots lijntjes en rimpeltjes verschijnen. Is dit het begin van het einde ??? Ach, welnee. Met deze 3 tips stap jij iedere herfstochtend stralend de deur uit.

1. Gooi oude schmink en crèmes weg. Niet dat oogschaduw- en lipstickkleuren van vorige winter per definitie out zijn; het zijn tot slot jouw persoonlijke kleuren. Maar potjes en flesjes die maanden niet gebruikt worden, zijn kweekvijvers voor bacteriën. Trouwens, die fond de teint van vorige winter; is die nog wel echt de juiste tint voor je?

2. Reset je verzorgingsritueel. Iedere dag krijg ik nog meermaals te horen dat velen hun gelaat ’s morgens niet reinigen met een cleanser maar alleen spoelen met water. ’s Nachts herstelt je huid zich en zweet, talg en afvalstoffen vormen zo een ‘vuillaagje’ dat je met water alleen niet verwijdert. Voor je gaat slapen is ontschminken alleen niet voldoende. Het flesje mag je dan wel een ‘reine huid’ beloven, dikwijls zorgt het voor een vettig laagje waardoor je verzorging zijn doel mist.  Reinigen en hydrateren doe je zoals tanden poetsen: twee keer per dag dus.

3. Blijf SPF smeren. Ja, je leest het goed! Na je dagcrème blijf je gewoon een SPF (liefst factor 30) smeren. De UVB stralen die zorgen voor zonnebrand zijn nu niet sterk meer, maar de UVA stralen die zorgen voor rimpels en vlekken zijn er ALTIJD. Zelfs bij bewolking, zelfs bij regenweer. Tip: een goede SPF is meestal ook een perfecte primer voor je make-up, zodat deze lang mooi blijft.

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top