skip to Main Content
04 75 39 79 60 karolien@thebeautylounge.be Maak je afspraak online

BALANCE PROGRAM

Een gezonde totaalaanpak voor wie voorgoed komaf wil maken met overtollige kilo’s en een gezond gewicht wil bereiken.

Diëten is zo jaren 90.

Elk seizoen is er wel een nieuwe wonderformule die een snel en onrealistisch droomresultaat belooft. Daarbij ligt de focus op de weegschaal of centimeterverlies op een meetlint. Tegelijk zien we vandaag meer dan ooit tevoren dat overgewicht een probleem vormt. Actie blijkt dus nodig en we willen bewijzen dat het anders kan.

 

Het slankheidsideaal voorbij

Een goede gezondheid staat bij het Balance Program voorop. Los van esthetische overwegingen, kan overgewicht nu eenmaal gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Uitpakken met foto’s van zotte transformaties en onmogelijke perfecte lichamen zal je hier op de site niet te zien krijgen. We streven niet naar een zo laag mogelijk gewicht, wel naar een goed gewicht voor je lichaam. De beste versie van jezelf, dat is waar we samen voor gaan!

Eet gezonder en beweeg wat meer

Toegegeven, het klinkt logisch: wie overtollige kilo’s kwijt wil, moet gezonder eten en meer bewegen. Waarschijnlijk heb je dit al vaak genoeg gehoord, tot vervelens toe! Natuurlijk schuilt er een kern van waarheid in uitspraken zoals deze. Maar helaas is het niet zo eenvoudig en daar kunnen verschillende redenen voor zijn.

Kijk, wie geen gewichtsproblemen heeft, heeft makkelijk praten. Uiteraard is het zo dat gezonder eten en meer bewegen bijdragen tot gewichtscontrole. Daarom vormen deze twee principes ook de basis van het Balance Program! Maar ik weet als geen ander dat je soms een duwtje in de rug nodig hebt om die eerste, moeilijkste stappen te zetten. Een snelle start die je motiveert om door te gaan, daar is toch niets mis mee?

Gezond én lekker

Het Balance Program is veel meer dan een dieet. Het is een gezonde levensstijl; het middel én het einddoel van het programma!

Tijdens het Balance Program kiezen we voor pure onbewerkte voeding. Groenten spelen ’s middags en ’s avonds de hoofdrol op je bord. Grillen, roosteren, bakken, opvullen, stomen, koken,….de mogelijkheden zijn eindeloos. Met verse kruiden en specerijen breng je alles heerlijk op smaak. Een stukje vlees, vis of een vegetarisch alternatief maakt het feest voor je smaakpapillen compleet.

 

Je staat er niet alleen voor

Ben je klaar voor je nieuwe start? Ik ook! Het Balance program is een programma op maat dat bestaat uit drie fasen die je samen met mij doorloopt.

Start je met het Balance Program, dan kies je voor een afslankprogramma dat tegelijk een heuse welzijnskuur is.

Het Balance Program in 1-2-3

  1. De afslankingsperiode: Hier werk je aan een optimaal gewicht. Door gezonde voeding te combineren met hulpmiddeltjes als shakes en supplementen, speel je snel je overtollige kilo’s kwijt. Dat zorgt voor een motiverende start! Na 10 dagen kom je de eerste keer op controle, vervolgens elke 14 dagen. Wanneer je je vooropgestelde gewicht bereikt hebt, eindigt de eerste fase. Dat kan al na een week zijn en hoe dan ook duurt de eerste fase nooit langer dan 12 weken.
  2. De Verzilveringsperiode: In deze fase schakel je in 9 weken geleidelijk aan opnieuw voltijds over op normale, gezonde voeding. Tijdens de wekelijkse controle kom je te weten voor welke voedingsmiddelen je moet opletten. Zo ontwikkel je een normaal, evenwichtig en gezond eetpatroon en zorg je ervoor dat je gewicht stabiel blijft.
  3. De regel van 2: In deze laatste fase van het programma leer je om je nieuwe gewicht en hernieuwde vitaliteit vast te houden. Je komt elke maand langs voor een gewichtscontrole met speciale meetapparatuur. We hanteren een marge van 2 kilo vetmassa. Blijf je binnen deze marge, dan is er niets aan de hand. Ga je even uit de bocht? Dan kan je snel weer bijsturen. Door je nieuwe gewicht een jaar lang zo weinig mogelijk te laten schommelen, past je lichaam zich fysiek aan. Zo wordt het makkelijk om in de toekomst dit gewicht te behouden.

Het Balance Program in een notendop

Over zichtrekeningen en spaarrekeningen.

Wie start met een dieet, wil doorgaans overtollige vetkilo’s kwijtspelen. Laten we die vetreserves even vergelijken met een spaarrekening. Zolang er geld binnenkomt op je zichtrekening, heb je je spaarpotje niet nodig en blijf je er af. Pas wanneer  er niets meer binnnkomt op je zichtrekening, grijp je terug naar wat je opzij hebt gezet.

Ons lichaam kan je vergelijken met dit principe. Zolang het voldoende brandstof binnenkrijgt, blijven je vetreserves onaangeroerd. Maar sluiten de zichtrekening of energie-inname af, dan moet je wel beroep doen op je spaarrekening of je vetreserves.

Vet verbranden, spieren sparen.

Het doel van diëten is dus je overtollige vetreserves aanspreken. Daarom bannen we tijdens de afslankingsfase van het Balance Program koolhydraten even helemaal van het menu. Hierdoor zal je lichaamop zoek gaan naar andere energiebronnen en die vindt het in je vetreserves.

Probleem opgelost! Helaas is de realiteit nét iets complexer. Daarom spelen eiwitten een cruciale rol tijdens de afslankingsfase van het programma. Eerste en vooral heeft je lichaam de neiging om je vetreserves te beschermen. Die waren vroeger immers van levensbelang in tijden van schaarste. Wanneer je lichaam minder energie binnenkrijgt, dan zal het ervoor zorgen dat het ook minder energie verbruikt. Tegelijk heeft je lichaam contant eiwitten nodig om goed te kunnen functioneren. Als je lichaam niet genoeg eiwitten binnenkrijgt, zal het die gaan halen uit je spieren, want die zijn opgebouwd uit eiwitten.

Om te voorkomen dat je lichaam spieren gaat afbreken, is het belangrijk om steeds voldoende eiwitten te eten. Een eetpatroon dat leidt tot spierverlies, is nooit een goed idee. We hebben onze spieren immers nodig, want zelfs wanneer ze niets doen, verslinden ze calorieën.

Geen klassiek proteïnedieet

Heel wat klassieke proteïnediëten kiezen voor shakes, repen of vervangmaaltijden op basis van minder kwalitatieve eiwitbronnen of overladen je met suikers, caseïne, gluten en allerhande additieven.

Volgens mij ontbreekt het dit soort voedingsprogramma’s ook aan een langetermijnvisie. Er wordt immers geen goede basis gelegd: door maaltijden te vervangen door proteïnerepen, dessertjes en pannenkoeken leer je niets over gezonde voeding. Je bent dus snel weer bij af en vaak doet het gevreesde jojo-effect zijn intrede.

Balance Box, jouw startbox voor het Balance Program

Makkelijk, snel en voordelig starten.

In deze box vind je alles wat je nodig hebt om na het intakegesprek met het programma te starten: van voedingssupplementen en shakes tot handige hulpmiddeltjes als een shaker en een receptenboek vol inspiratie. Door te kiezen voor dit handige all-in startpakket, bespaar je maar liefst 15% op de aankoop van de producten die je nodig hebt.

In de Balance Box zitten alle ondersteunende producten voor de start en de eerste maand van het Balance Program. Bij aankoop van de box krijg je het intakegesprek cadeau. Koop je ook al je vervolgproducten bij The Beauty Lounge? Dan krijg je gedurende het hele traject je begeleiding gratis.

 

Intakegesprek : 60 euro (terugbetaald indien gestart wordt met het Balance Program)

Balance Box + intakegesprek + start: 515 euro

Back To Top